Skip to content

werkwijze

behandeling

Prettig en ontspannend

Een behandeling begint altijd met onderzoeken hoe de balans van het lichaam is. Hoe de regio van de klacht aanvoelt, maar ook hoe deze regio in verband staat met de rest van het lichaam. De bevindingen worden met je besproken waarna de behandeling volgt.

Het is aan te bevelen om voldoende water te drinken en geen extreme inspanningen op de dag van behandeling te verrichten.

Aantal behandelingen

Na twee tot drie behandelingen zal het duidelijk zijn of de therapie de gewenste uitwerking heeft. Bij acute klachten volstaan meestal een drie- tot vijftal behandelingen. Bij hardnekkige of chronische klachten zal herstel of verbetering langer op zich laten wachten en zullen meer behandelingen nodig zijn.

De eerste behandeling duurt 45 minuten voor volwassenen. Bij kinderen en baby’s 30-45 minuten. Vervolgbehandelingen voor volwassenen duren 30-45 minuten, voor een kind of baby ongeveer 30 minuten.

Tussen de vervolgafspraken zit een langere periode dan bijvoorbeeld bij fysiotherapie. Dit is nodig omdat het lichaam als gevolg van de behandeling tijd nodig heeft om een nieuwe balans te creëren.

Naast het behandelen proberen we u inzicht te geven in de oorzaken van de verstoring binnen het lichaam. Indien nodig geven we leef- en/of voedingsadviezen mee.

Contact Wilt u een afspraak maken of meer informatie?