over ons Ons deskundige team staat voor u klaar!

Osteopathie van der Ven is een team dat bestaat uit 5 gedreven osteopaten waarbij je met heel veel klachten en problemen terecht kan. Wij helpen iedereen, jong en oud, topsporter of bouwvakker bij het terugvinden en/of behouden van gezondheid. Op deze website kan je lezen hoe osteopathie werkt en vind je alle praktische informatie. Veel plezier en tot binnenkort!

Danny van der Ven

Danny van der Ven Osteopathie 6

Mijn naam is Danny van der Ven en ik ben vader van twee lieve kinderen, Levi en Mischa. Osteopathie is voor mij een passie, een levensfilosofie.

In 1998 studeerde ik af als fysiotherapeut. Mijn scriptie schreef ik over asymmetrische zuigelingen. Dit was mijn eerste contact met osteopathie. Ik dacht toen direct: Dit wil ik ook. Zo ben ik osteopathie gaan studeren en met studeren ben ik nooit opgehouden. Vanaf 2004 ben ik osteopaat en sinds 2005 ben ik docent op allerlei opleidingen in Nederland en Europa.

Zodra je bij mij binnenkomt, begin ik met een intakegesprek en probeer ik de gezondheidsprobleem in kaart te brengen. Vervolgens ga ik aan de slag om te proberen het patroon te minimaliseren om zo de gezondheid te optimaliseren. Gedurende een consult zal ik trachten om te kijken wat jij als patiënt nodig hebt en hierop mijn technieken aan te passen.

Danny van der Ven Osteopathie 6
Danny van der Ven Osteopathie 7

Linda Hooijen

Danny van der Ven Osteopathie 7

Mijn naam is Linda Hooijen en ik ben woonachtig in het bourgondische Brabant. 

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn stages ben ik in aanraking gekomen met osteopathie en ik besefte meteen dat ik met mijn opleiding fysiotherapie was opgeleid om lokaal te denken, onderzoeken en behandelen. Na een paar jaar praktijkervaring opgedaan te hebben, begon de ‘splinter’ osteopathie toch irritant te jeuken in mijn brein. Ik wilde meer weten, kunnen, voelen en doen! Daarom ben ik in 2005 begonnen met de vijfjarige deeltijdopleiding osteopathie aan de IAO, alwaar ik in 2010 mijn diploma heb behaald. 

Het mooie aan het vak osteopathie vind ik dat het gaat om een ‘maatwerk’ behandeling. Er is geen behandelprotocol voor een klacht. De persoon die ik onderzoek en behandel, krijgt een behandeling op maat en geen confectie-uitvoering. Het puzzelen naar de oorzaak van een klacht vind ik dus ook nog steeds het meest boeiend aan het vak. 

Dominique van der Wansem

Danny van der Ven Osteopathie 2

Geboren en getogen in Den Haag én tussen de dieren, was het voor mij een logische keuze om van mijn hobby mijn werk te maken. Na de opleiding fysiotherapie voor mensen in 2002 afgerond te hebben, ben ik de opleidingen voor dierfysiotherapie, paardenosteopathie en hondenosteopathie gaan volgen en heb daar enorm veel werkplezier in gevonden. Dit combineer ik met het werk in een fysiotherapiepraktijk voor mensen in Den Haag, waar mijn specialiteiten liggen in (musculoskeletale) echografie en oedeemtherapie.

Gaandeweg werd voor mij steeds duidelijker dat paardeneigenaren, met hun eigen lichamelijke klachten (bijvoorbeeld frequent terugkerende rugklachten), vaak een grote rol spelen in het terugkomen of niet optimaal herstellen van de klachten van hun paarden. Helaas kon ik hen zelf soms (met alleen fysiotherapie) geen blijvende oplossing bieden. Hierdoor ben ik tevens de opleiding voor osteopathie bij mensen gaan doen welke ik in juni 2018 afgerond heb. Vanaf nu kunnen dus zowel mensen als dieren bij mij terecht voor osteopathie.

Danny van der Ven Osteopathie 2
Danny van der Ven Osteopathie 4

Katelijne Tavernier

Danny van der Ven Osteopathie 4

Na mijn middelbaar onderwijs heb ik gekozen voor osteopathie omdat ik brede interesses had. Ik wilde een sociale, dynamische baan en was geïnteresseerd in lichaam en geest en zijn interactie. De holistische kijk en de wetenschappelijke onderbouwing vond ik in de opleiding van osteopathie. Toch besloot ik om eerst een meer reguliere opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te gaan studeren, maar al snel startte ik met de fulltime opleiding osteopathie.

Ik help mensen door hen in balans te brengen in het lichaam, de beweeglijkheid te vergroten waardoor ze beter in hun vel gaan zitten en waardoor pijn of andere klachten verminderen of verdwijnen. Het allerleukste aan het werk is te voelen dat iedereen uniek is en het is heerlijk om de vitaliteit, de zelfexpressie (zelfhelend vermogen) tot uiting te laten komen. Osteopathie werkt niet alleen op het symptoom, maar werkt soms verder door. Je kan verwachten dat je lichaamsbewustzijn verruimd waardoor andere, niet pijnlijke stagnaties uitgedaagd worden. Eén behandeling helpt, een behandelingstraject kan een interessante reis worden.

Johanneke Knuivers

Danny van der Ven Osteopathie 10

Mensen helpen daar waar je kan, heb ik van mijn ouders meegekregen en heeft invloed gehad op mijn opleidingskeuze. Na de havo heb ik de opleiding oefentherapie Cesar afgerond en heb ik mij gespecialiseerd in kinderen met een motorische achterstand. Hoewel ik dat werk leuk vond, miste ik toch uitdaging en het verder kijken naar de oorzaak van klachten of achterstanden en werd ik getriggerd door de filosofie van de osteopathie.

Het mooie aan osteopathie is dat je nooit bent uitgeleerd. Ik leer elke dag door cursussen, maar ook van de mensen zelf. Het houdt mij scherp, alert en gefocust. Geen behandeling is hetzelfde. Samen streven we naar het opheffen van klachten/ongemakken. De weg daar naartoe is voor iedereen weer anders. En als men dan na een of twee behandelingen al verschil merkt, is dat voor mij fijn om te horen.

Danny van der Ven Osteopathie 10

Contact Wilt u een afspraak maken of meer informatie?