Skip to content

over ons Ons deskundige team staat voor u klaar!

Osteopathie van der Ven is een team dat bestaat uit 3 gedreven osteopaten waarbij je met heel veel klachten en problemen terecht kan. Wij helpen iedereen, jong en oud, topsporter of bouwvakker bij het terugvinden en/of behouden van gezondheid. Op deze website kan je lezen hoe osteopathie werkt en vind je alle praktische informatie. Veel plezier en tot binnenkort!

Danny van der Ven

Danny van der Ven Osteopathie 6

Mijn naam is Danny van der Ven en ik ben vader van twee lieve kinderen, Levi en Mischa. Osteopathie is voor mij een passie, een levensfilosofie.

In 1998 studeerde ik af als fysiotherapeut. Mijn scriptie schreef ik over asymmetrische zuigelingen. Dit was mijn eerste contact met osteopathie. Ik dacht toen direct: Dit wil ik ook. Zo ben ik osteopathie gaan studeren en met studeren ben ik nooit opgehouden. Vanaf 2004 ben ik osteopaat en sinds 2005 ben ik docent op allerlei opleidingen in Nederland en Europa.

Zodra je bij mij binnenkomt, begin ik met een intakegesprek en probeer ik de gezondheidsprobleem in kaart te brengen. Vervolgens ga ik aan de slag om te proberen het patroon te minimaliseren om zo de gezondheid te optimaliseren. Gedurende een consult zal ik trachten om te kijken wat jij als patiënt nodig hebt en hierop mijn technieken aan te passen.

Danny van der Ven Osteopathie 6
Danny van der Ven Osteopathie 7

Linda Hooijen

Danny van der Ven Osteopathie 7

Mijn naam is Linda Hooijen en ik ben woonachtig in het bourgondische Brabant. 

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn stages ben ik in aanraking gekomen met osteopathie en ik besefte meteen dat ik met mijn opleiding fysiotherapie was opgeleid om lokaal te denken, onderzoeken en behandelen. Na een paar jaar praktijkervaring opgedaan te hebben, begon de ‘splinter’ osteopathie toch irritant te jeuken in mijn brein. Ik wilde meer weten, kunnen, voelen en doen! Daarom ben ik in 2005 begonnen met de vijfjarige deeltijdopleiding osteopathie aan de IAO, alwaar ik in 2010 mijn diploma heb behaald. 

Het mooie aan het vak osteopathie vind ik dat het gaat om een ‘maatwerk’ behandeling. Er is geen behandelprotocol voor een klacht. De persoon die ik onderzoek en behandel, krijgt een behandeling op maat en geen confectie-uitvoering. Het puzzelen naar de oorzaak van een klacht vind ik dus ook nog steeds het meest boeiend aan het vak. 

Dominique van der Wansem

Danny van der Ven Osteopathie 2

Geboren en getogen in Den Haag én tussen de dieren, was het voor mij een logische keuze om van mijn hobby mijn werk te maken. Na de opleiding fysiotherapie voor mensen in 2002 afgerond te hebben, ben ik de opleidingen voor dierfysiotherapie, paardenosteopathie en hondenosteopathie gaan volgen en heb daar enorm veel werkplezier in gevonden. Dit combineer ik met het werk in een fysiotherapiepraktijk voor mensen in Den Haag, waar mijn specialiteiten liggen in (musculoskeletale) echografie en oedeemtherapie.

Gaandeweg werd voor mij steeds duidelijker dat paardeneigenaren, met hun eigen lichamelijke klachten (bijvoorbeeld frequent terugkerende rugklachten), vaak een grote rol spelen in het terugkomen of niet optimaal herstellen van de klachten van hun paarden. Helaas kon ik hen zelf soms (met alleen fysiotherapie) geen blijvende oplossing bieden. Hierdoor ben ik tevens de opleiding voor osteopathie bij mensen gaan doen welke ik in juni 2018 afgerond heb. Vanaf nu kunnen dus zowel mensen als dieren bij mij terecht voor osteopathie.

Danny van der Ven Osteopathie 2

Contact Wilt u een afspraak maken of meer informatie?