Image Osteopathie Sporters

Osteopathie bij sporters

In principe is osteopathie altijd hetzelfde, namelijk: iemand heeft een klacht, de osteopaat kijkt wat de klacht is en vervolgens naar wat daaraan ten grondslag ligt.

De klachtenregio heeft een zogenoemd “patroon” en de osteopaat kijkt of dit patroon eruit gehaald kan worden dan wel te minimaliseren is, zodat dit patroon in de tijd (proces) niet tot een vormverandering komt. Zoals bijvoorbeeld artrose of andere vormen van schade.

In de sport, of dit nu amateur, semi-prof of professioneel is, is bewegingsverlies of een patroon extra belangrijk. Omdat we meer van ons lichaam vergen dan wel grotere belastingen ondergaan kan ons lichaam eerder tot een disfunctioneren (bewegingsverlies of erger) komen. Dit kan effect hebben op het plezier in de sport maar ook op de resultaten die we bereiken.

Beweegt ons bekken minder goed dan heeft dit bijvoorbeeld effect op de zithouding op de fiets en dus ook op de kracht die we kunnen zetten bij trappen. Zijn er blokkades/bewegingsverliezen dan heeft dit invloed op de coördinatie, wat ervoor kan zorgen dat we eerder tot blessures komen.

Mijn mening is dat osteopathie zeer goed is om er voor te zorgen dat we zo vrij mogelijk kunnen bewegen met een zo optimale coördinatie, dit zorgt dan voor betere prestaties en minder frustraties.

© 2015 The Roar www.vandervenosteopathie.nl.nl All Rights Reserved Privacy, Copyright & Cookies