Mijn naam is Danny van der Ven en ik ben vader van twee lieve kinderen, Levi en Mischa. Osteopathie is voor mij een passie, een levensfilosofie. In 1998 studeerde ik af als fysiotherapeut. Mijn scriptie schreef ik over asymmetrische zuigelingen. Dit was mijn eerste contact met osteopathie. Ik dacht toen direct: Dit wil ik ook. Zo ben ik osteopathie gaan studeren en met studeren ben ik nooit opgehouden. Vanaf 2004 ben ik osteopaat en sinds 2005 ben ik docent op allerlei opleidingen in Nederland en Europa.

Zodra een patiënt bij mij binnenkomt, begin ik met een intakegesprek en probeer ik de gezondheidsprobleem in kaart te brengen. Vervolgens ga ik aan de slag om te proberen het patroon te minimaliseren om zo de gezondheid te optimaliseren. Problemen dan wel patronen oplossen of veranderen maakt het altijd interessant en hierbij blijft de verwondering van wat osteopathie kan bieden en de nederigheid omtrent het systeem bepaald. Gedurende een consult zal ik trachten om te kijken wat jij als patiënt nodig hebt en hierop mijn technieken aan te passen.

Het doel is preventief een vormverandering voorkomen en zodra er een vormverandering is deze zoveel te integreren in het geheel, zodat dit zo min mogelijk consequenties heeft. Een behandeling is geslaagd zodra de vorm van de patiënt veranderd en het systeem weer tot zelfherstel en zelfregulering kan komen. 

Samen met mijn vrouw Judith ben ik in 2013 van der ven osteopathie gestart. We hebben zo samen een mooie praktijk opgebouwd met ondertussen vier toppers:

Linda Hooijen
Dominique van der Wansem
Jildou Nijdam
Ans de Kimpe


Dus we hebben een mooi team, we zorgen met z’n allen voor een zo goed mogelijke resultaat, waarbij we bijscholen, samen trainen, overleggen, etc.

In principe kunnen we aan de slag met ieder gezondheidsprobleem, hierbij wel rekening houdend met een vormverandering. Wanneer er een vormverandering is, heeft dit helaas consequenties. Zolang er nog geen vormverandering aanwezig is, zullen wij proberen het proces te keren, zodat deze vormverandering hopelijk ook niet plaatsvindt. 

Of je nu tintelingen in je arm hebt, hoofdpijn of een huilbaby; dit zijn allemaal indicaties voor ons, maar soms is de beste behandeling geen osteopathie, maar bijvoorbeeld chirurgie.
We proberen altijd zo kort mogelijke lijntjes te hebben met andere hulpverleners, zodat we met z’n allen dezelfde richting op gaan.

Neem dyslexie:
Wij kunnen dit niet oplossen, maar wel de voorwaarden voor lezen optimaliseren. Denk hierbij aan: het verbeteren/optimaliseren van de oogbeweging, lichaamsoriëntatie en romp-nekbalans, zodat het “lezen” makkelijker wordt.

Zo kunnen we doorgaan met andere voorbeelden. Mochten er echter vragen zijn of wij kunnen helpen met je klacht(en), mail ons dan via info@vandervenosteopathie.nl. We zullen zo goed mogelijk uitleggen wat we kunnen doen. Houd er rekening mee dat ieder individu een eigen, specifieke aanpak nodig heeft aan de hand van wat er uit ons onderzoek komt.

"Het mooiste vind ik dat ik op zoek mag naar een oplossing voor een probleem waar het antwoord gelegen is in het systeem van de patiënt zelf"

terug naar het team