"Ik blijf me verwonderen over de potentie van het zelfgenezend vermogen van mens en natuur."Mijn naam is Jildou Nijdam, opgegroeid in Friesland en ik leef inmiddels al jaren in Rotterdam. Daarnaast verblijf ik regelmatig in de natuur aan de westkust van Portugal. En ben ik dol op zwemmen in buitenwater.

Van jongs af aan heeft het welzijn van mensen mijn nieuwsgierigheid gehad. Ik was gefascineerd door de werking van het menselijke lichaam, de geest en ik vroeg mij van alles af over het leven. Toch koos ik eerst voor de kunstacademie en vond daar de ruimte om mijn creatieve kant verder te ontwikkelen. Dat heeft mij niet enkel als mens gevormd maar ook als professional.

Door de behoefte aan verdieping heb ik mijn koers verlegd en ben ik trainingen gaan volgen in yoga, meditatie en ademwerk. Hierin heb ik 12 jaar lessen en cursussen gegeven. In diezelfde periode kwam ik in contact met osteopathie. Zowel de benaderingswijze waarin de mens als geheel centraal staat, als de positieve resultaten van behandelingen prikkelden mij om in 2015 te starten met een medische basiskennisopleiding. Met dit propedeuse jaar op zak ben ik gestart met de 6-jarige opleiding bij College Sutherland in Amsterdam. Hier heb ik gezien hoe ingenieus en complex het lichaam in elkaar zit en heb ik geleerd hoe ik met principes vanuit de osteopathie mensen verder kan helpen met hun gezondheid. Tijdens mijn afstuderen heb ik het nascholing Trauma Protocol gevolgd. Momenteel volg ik de nascholing EVOST en evolutionaire fysiologie. Dit biedt diepere inzichten en een kans om me verder te ontwikkelen in de principes van de natuur (wat toch de basis is van de osteopathie).

Ieder mens is voor mij uniek en heeft zijn eigen verhaal. Mijn openheid en onderzoekend vermogen zorgen ervoor dat geen enkele behandeling hetzelfde is en hierin ligt ook de uitdaging om de behandeling af te stemmen aan die persoon en zijn klacht/hulpvraag. 
Het mooie van het vak Osteopathie is voor mij de wijze waarop voelen, waarnemen, kennis en intuïtie samenkomen. Dit vanuit de achterliggende gedachte van het aanzetten van elke vorm van uitwisseling die ondersteunend kan zijn voor het zelfgenezend vermogen. Ik blijf me daarbij verwonderen over de potentie tot herstel in de mens en dus de natuur, mits de juiste voorwaarden gecreëerd worden. 

Ik ben blij deel uit te maken van dit super gepassioneerde en hartverwarmende team en ervaar dit als de ideale omgeving om door te blijven ontwikkelen binnen een prachtig vak zowel professioneel als persoonlijk. Uiteindelijk allemaal om zo bij iedere behandeling tot een optimaal resultaat te komen.

 

opleidingen & cursussen

Postgraduaat Osteopathie bij kinderen (start september 2023)
Evolutionaire fysiologie, M. Girardin 
Evost, Morphologie, M. Girardin en J-P Höppner 
Manipulaties bovenste en onderste extremiteiten, IAO, Antwerpen
Trauma protocol binnen sport, D. v.d. Ven, Panta Rhei, Rijen
Trauma protocol, D. v.d. Ven, Sutherland College, Amsterdam
Osteopathie, College Sutherland


terug naar het team