Mijn naam is Linda Hooijen en ik ben woonachtig in het bourgondische Brabant. In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn stages ben ik in aanraking gekomen met osteopathie en ik besefte meteen dat ik met mijn opleiding fysiotherapie was opgeleid om lokaal te denken, onderzoeken en behandelen. Na een paar jaar praktijkervaring opgedaan te hebben, begon de ‘splinter’ osteopathie toch irritant te jeuken in mijn brein. Ik wilde meer weten, kunnen, voelen en doen! Daarom ben ik in 2005 begonnen met de vijfjarige deeltijdopleiding osteopathie aan de IAO, alwaar ik in 2010 mijn diploma heb behaald. 

Het mooie aan het vak osteopathie vind ik dat het gaat om een ‘maatwerk’ behandeling. Er is geen behandelprotocol voor een klacht. De persoon die ik onderzoek en behandel, krijgt een behandeling op maat en geen confectie-uitvoering. Het puzzelen naar de oorzaak van een klacht vind ik dus ook nog steeds het meest boeiend aan het vak. 

Ik wil tijdens de behandeling graag weten met wat voor mens ik werk. Lichaam en geest zijn namelijk een eenheid. Wie is de persoon achter de klacht? 

Ik heb na mijn opleiding een cursus gedaan over de drie-eenheid hormoonsysteem-zenuwstelsel-immuunsysteem. Daarna de tweejarige opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangeren en de opleiding osteopathie en sport. Momenteel ben ik bezig met een cursus manipulaties van de wervelkolom. 

Verder heb ik tussen de bedrijven door een tweejarige NLP-masteropleiding afgerond. 

Ik wil blijven groeien in mijn vak om de mensen die bij mij in behandeling komen zo goed als mogelijk van dienst te kunnen zijn.

"Het mooie aan het vak osteopathie vind ik dat het gaat om een ‘maatwerk’ behandeling en geen confectie-uitvoering"

opleidingen & cursussen

Neuro-endocrieno-immunologie
Opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangeren
Opleiding osteopathie en sport
Perfection in the management of vertebral adjustments module 1 en 2 
NLP practitioner en master practitioner
De drie-eenheid hormoonsysteem-zenuwstelsel-immuunsysteem (meerdere modules)
Manipulaties van de wervelkolom (meerdere modules)
Het fluïdieke systeem (meerdere modules)
Persisterende primaire reflexen en osteopathie
Back to the bone (Technieken op het bot zelf): onderste lidmaat.
Technieken bij baby’s met tongriemproblematiek
Technieken bij baby’s met “verborgen reflux” (GERD)
Opleiding osteopathie in de traumatologieterug naar het team