Geboren en getogen in Den Haag én tussen de dieren, was het voor mij een logische keuze om van mijn hobby mijn werk te maken. Na de opleiding fysiotherapie voor mensen in 2002 afgerond te hebben, ben ik de opleidingen voor dierfysiotherapie, paardenosteopathie en hondenosteopathie gaan volgen en heb daar enorm veel werkplezier in gevonden. Dit combineer ik met het werk in een fysiotherapiepraktijk voor mensen in Den Haag, waar mijn specialiteiten liggen in (musculoskeletale) echografie en oedeemtherapie.

Gaandeweg werd voor mij steeds duidelijker dat paardeneigenaren, met hun eigen lichamelijke klachten (bijvoorbeeld frequent terugkerende rugklachten), vaak een grote rol spelen in het terugkomen of niet optimaal herstellen van de klachten van hun paarden. Helaas kon ik hen zelf soms (met alleen fysiotherapie) geen blijvende oplossing bieden. Hierdoor ben ik tevens de opleiding voor osteopathie bij mensen gaan doen welke ik in juni 2018 afgerond heb. Vanaf nu kunnen dus zowel mensen als dieren bij mij terecht voor osteopathie.

Door te luisteren naar klachten en persoonlijke verhalen van patiënten, werken we samen aan hun gezondheid middels uitleg, advies, onderzoek en behandeling. Het puzzelen naar de oorsprong van de klachten en mensen inzicht geven in hun eigen invloed daarop vind ik het leukste aan dit vak. Ik trek alles uit de kast binnen mijn mogelijkheden om mensen te helpen hun gezondheid terug te vinden.

Ik ben geduldig en geef uitgebreid uitleg om vragen te beantwoorden. Ik ben niet gehaast en vind het belangrijk dat patiënten echt hun verhaal kunnen doen. Hierdoor kan ik mijn advies toespitsen op de patiënt en uitleggen hoe zij zelf, naast onze behandelingen, via hun eigen leefstijl invloed hebben op hun toekomstige gezondheid. Met wederzijds vertrouwen, begrip, transparantie en heldere uitleg voelt de patiënt zich gemakkelijk en kan de patiënt zichzelf openstellen voor verandering en heling van het lichaam.

Groeien in mijn vak doe ik continu via nascholing, literatuur en sparren met collega’s over vraagstukken die ik tegenkom tijdens mijn werk. Zo blijft het vak leuk en uitdagend.

"Het puzzelen naar de oorsprong van de klachten en mensen inzicht geven in hun eigen invloed daarop vind ik het leukste aan dit vak"

opleidingen & cursussen

Fysiotherapie (bachelor) 2002
Dierenfysiotherapeut 2005
Paarden & Honden Osteopaat 2007
Muskuloskeletale Echografie 2012
Oedeemtherapie 2016
Osteopaat voor mensen (bachelor) 2018
Filosofie voor de osteopathie
Osteopathie en Voeding
Echografie in de osteopathie
The Lymphatics
Chronische Pijn: Nieuwe Inzichten, Andere Aanpak
Radiculair Pseudoradiculair + RX MRI
Fluidiek systeem en osteopathie
Verklevingen en chronische buikklachten, diagnostiek en osteopatische behandeling
Integratie van osteopathie in het traumaprotocol


terug naar het team