Met een baby naar de osteopaat

Ook een baby kan baat hebben bij osteopathie. Er zijn meerdere indicaties bij een baby waarbij het raadzaam is de baby te laten checken en/of voor een behandeling te komen. Zowel een snelle als een langzame bevalling kan moeilijk zijn voor een baby. Denk aan het uitblijven van de weeën, hulpmiddelen als een vacuümpomp of tang, een stuitbevalling of een niet optimale presentatie van het hoofd in het geboortekanaal, een arm naast het hoofd of een te vroege indaling. Al deze zaken kunnen complicaties geven die zich na de geboorte uiten in:

• huilen
• niet kunnen slapen
• darmkrampen
• voorkeurshouding
lees hier meer indicaties

Een baby uit elke irritatie of belemmering met het lijf; duidelijk of minder duidelijk. Vaak voelen de ouders dat er “iets” is, maar kan er geen medische oorzaak gevonden worden.

Baby's

Na de kennismaking leg je je baby op de behandeltafel en mag je vlak naast je kindje zitten. Mocht de timing zo zijn dat je baby huilt bij binnenkomst, dan houdt je je kindje op schoot en behandelen wij op schoot.

Allereerst onderzoeken we het hele lichaam met zachte handgrepen.

We bespreken wat er gevonden is en leggen uit wat we voor jouw kindje kunnen doen en hoe we dat gaan doen. Vervolgens start de behandeling met net zulke zachte handgrepen als het onderzoek.Hoe gaat een behandeling?

Een kinderosteopaat kraakt een baby nooit!

Na de behandeling

Het resultaat van de correcties is vaak mooi om te zien. Je kind is meer ontspannen, krijgt een heldere blik, is beweeglijker, laat zich makkelijker aan- en uitkleden en vertoont minder vaak de geconstateerde voorkeurshouding. Daarnaast verbeteren klachten als diarree, obstipatie, darmkrampen, reflux en spugen.

De eerste 24 uur kan het resultaat wat wisselen. De ene baby slaapt veel en is blij als hij/zij wakker is, de andere kan huilerig zijn. Elk kind verwerkt de veranderingen in het lijf op zijn eigen manier.

Indien van toepassing, bespreken we ook zaken als voeding, houdingen of oefeningen.

Aantal behandelingen en frequentie

Als de oorzaak van de klacht is opgelost, doet het zelfhelende vermogen van het lichaam de rest. Dit zelfhelend vermogen van baby’s is zeer krachtig, zij staan immers het dichtst bij de optimale gezondheid.

Gemiddeld behandelen we een baby 1 tot 3 keer. Het hangt af van de problematiek die aanwezig is. Een afplatting van het hoofdje bijvoorbeeld, kan wat meer behandelsessies nodig hebben.